Wie is Persbureau Zwolle?


Persbureau Zwolle en www.fotografie-in-3d.nl zijn bedrijven van Ronald Schalekamp. Schalekamp is van oorsprong Fries (geboren in Leeuwarden in 1968) en verhuisde in 2005 naar Zwolle. Een kleine kennismaking met de zeer ervaren communicatiespecialist.Na afronding van een studie Communicatie en Nederlands aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden, ging Ronald Schalekamp aan het werk in het communicatievak. In ruim 30 jaar deed Schalekamp een schat aan kennis en ervaring op als eindredacteur, bladmanager, bladen- en boekenmaker, uitgever en communicatiespecialist. Dit onder meer in de dagbladjournalistiek, waar Schalekamp het spreekwoordelijke klappen van de zweep leerde kennen. Hij werkte onder meer bij het Friesch Dagblad en op verschillende redacties, waaronder Economie, Regio en Kerk. Ook voor communicatiebureau PENN & Partners werd een grote diversiteit aan werkzaamheden verricht. In de jaren daarna ontstond het eigen communicatie- en persbureau.

30 JAAR MEDIACONTENT REALISEREN

Schalekamp heeft een zeer ruime en brede ervaring in de creatie van professionele content en media-uitingen. Door de jaren verzorgde Schalekamp media-inhoud voor onder meer bedrijven, dagbladen, vakbladen, boeken en internet. Enkele namen van opdrachtgevers: Kamer van Koophandel Friesland, Kamer van Koophandel Overijssel, Friesland Coberco Dairy Foods, Stedenbouw, Automatisering Gids, GRAM, Rondom Zwolle, Schuttevaer, Bouwen in het Noorden, Friesch Dagblad, Bagema Harderwijk, Friesland Post, Vakblad Riolering, Overheid Facilitair, Cobouw, Leeuwarden Magazine, Agriprom, Van den Berg & Beijer Personeelsdiensten en Region. Voor Sypromedia werd de redactie voor een groot aantal zakelijke gemeentegidsen verzorgd. Lange tijd was Schalekamp bladmanager en eindredacteur voor het vakblad Vraag en Aanbod Regio Noord, een uitgave van Kluwer voor de (metaal)industrie.

Nog steeds is Schalekamp vast onderdeel van het redactieteam van Auto- en Transportwereld.

Voor Wolters Noordhoff werkte Schalekamp mee aan een project omtrent het toepassen van de Nieuwe Spelling in studieboeken. Als uitgever realiseerde Schalekamp onder meer het boek Vaandrig Lengton, de Zwolse verzetsheld.

DIGITALE MEDIA

Ook de inhoudelijke invulling van digitale media is bij Schalekamp in goede handen. Reeds 30 jaar geleden werd de website www.huwelijk.nl ontwikkeld en ingevuld. Later volgden vanuit het eigen bureau verschillende andere websites voor bijvoorbeeld Ausma Vorkheftrucks, 2Switch Loopbaanadvies en Everts Numan Accountants en Adviesgroep. Met name in de creatie/realisatie van content is Schalekamp dan ook zeer sterk. Zo worden onder meer deze website (www.persbureauzwolle.nl) en www.fotografie-in-3d.nl beheerd. Met een achtergrond in de ontwikkeling van complete websites - en kennis van onder meer HTML en CSS - heeft Schalekamp een groot inzicht en begrip omtrent de kansen en mogelijkheden van digitale media. Op deze wijze wordt content gecreŽerd die zijn werk doet.

GERENOMMEERDE KLANTENKRING

Vanuit www.fotografie-in-3d.nl verzorgde Schalekamp vele projecten en media-uitingen voor zeer gerenommeerde klanten, waaronder Red Bull, Coca Cola, Hooghoudt, ING, Facebook Frankrijk, Leeuwarden 2018, Arup, Marazzi & Paul, Supertrash, WWF, het Gelredome, Bacardi Nederland, Unilin, het Nieuwe Instituut, het Ruiterhuys, Memphis Maniacs, Satelliet Meubelen, het Concertgebouw Amsterdam, Fortuna Sigaretten, TEDx Athene, Dudok Wonen, gemeente Zwolle, het Wereldmuseum, Nieuw Land Erfgoed en de toeristische regio Gooi & Vecht.

Wie zulke klanten bedient moet iets te bieden hebben!

In Ronald Schalekamp vindt de opdrachtgever een zeer ervaren communicatiespecialist met decennia ervaring in het realiseren van uitstekende communicatie-uitingen. Als projectleider, communicatiemanager, hoofdredacteur of mediaspecialist is Schalekamp de aangewezen persoon voor een vlot, efficiŽnt en inhoudelijk uitmuntend resultaat.

    © 2010 Persbureau Zwolle