Auteur en uitgever ineen


Persbureau Zwolle stond aan de basis van vele boeken, zowel in opdracht gemaakt, als op eigen initiatief geschreven en uitgegeven. Een jubileumboek over de historie van een bedrijf of organisatie is een belangrijke mijlpaal. Persbureau Zwolle kan de gehele redactie verzorgen, in een projectmatige aanpak mét fotografie en eindredactie. Ook als historisch schrijver en onderzoeker voltooide Ronald Schalekamp meerdere projecten als eigen uitgever.

In het jaar 2000 verzorgde Persbureau Zwolle de redactie van '90 jaar Vaandrig Lengton Groep, Zwolle'. Eerder al was Ronald Schalekamp betrokken bij boeken voor onder meer Frigem in Leeuwarden, over Follega-Eesterga en over de Veerdienst Maassluis - Rozenburg.

Ook als uitgeverij is Persbureau Zwolle reeds lang actief. In 2006 werd het Engelstalige boek 'The Collectable Stereo Viewers Guide' uitgegeven. Het boek van schrijver Keith Clatworthy geeft een inventarisatie van stereo viewers van 1900 tot nu. In 2007 werd het door Ronald Schalekamp geschreven boek 'Willem Lengton, de Zwolse verzetsheld' in eigen beheer uitgebracht. In 2018 was Schalekamp zowel auteur als uitgever van 'Leeuwarden en Friesland, 1850 - 1920, gezien door reizigers'. In 2021 werd het boek 'Stereorama and the other Italian makes of Viewmaster look-alikes', geschreven door Fabio Sabatelli, uitgegeven door Persbureau Zwolle.

In deze diverse uitgaven bewees Schalekamp zich eens te meer als doorgewinterde journalist/redacteur, onderzoeker/historicus en projectmatige uitvoerder.

Hier te koop:

Leeuwarden en Friesland, 1850-1920, gezien door reizigers

The Collectable Stereo Viewers Guide

 

 

    © 2010 Persbureau Zwolle